flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбувся семінар щодо статусу біженця. Основні тези про розгляд справ щодо оскарження рішень Державної міграційної служби України

05 квітня 2019, 16:41

Судді Окружного адміністративного суду міста Києва, Київського окружного адміністративного суду, Черкаського окружного адміністративного суду, Чернігівського окружного адміністративного суду, а також Шостого апеляційного адміністративного суду взяли участь у семінарі-практикумі «Процесуальні особливості розгляду судами справ щодо статусу біженця та додаткового захисту за Кодексом адміністративного судочинства України 2018 року».

Захід організований з ініціативи БФ «Право на захист» у співпраці з Агенством ООН у справах біженців і Національною школою суддів.

Євген Мєзєнцев, заступник голови Шостого ААС, як доповідач обговорив з учасниками особливості розгляду справ щодо оскарження рішень Державної міграційної служби України про відмову у прийнятті заяви, відмову в оформленні документів і відмову у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

На практиці виникає низка проблемних питань у категорії спорів щодо статусу біженця, тому на семінарі судді мали змогу разом обміркувати їх, водночас проаналізувати  напрацьовані шляхи вирішення проблем біженців і доступу шукачів захисту до правосуддя.

Завантажити тези доповіді судді Євгена Мєзєнцева.

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС